Per: "Susanna Castells" <susanna@dtec.es>
Asumpte: Més reaccions al manifest de part de rurbans
Data: dilluns, 21 / març / 2005 10:45


Us passo més comentaris de la gent de rurbans, aquest del Marc Sans és una petita "critica" (de molt bon rotllo) el text, aquí teniu.

-----------------------

He llegit el manisfest atentament i em sap molt greu ser tant crític quan he fet poc per aquest escrit però sembla un panfleto sindicalista de la unió de pagesos.

Si és un manifets en contra de l'especulació, li falta parlar de la política d'habitatge i de les desgravacions fiscals, i de la política fiscal en contra de les segones, terceres i quartes residències. falta parlar d'una transparència en les transaccions del lloguer, i les titularitats i falta parlar del preu del sòl i totes les altres inflacions del preu final de l'habitatge.

Per l'atra banda, si és un manifest general dels Pirineus, hi ha molta gent als Pirineus que viu sense ser pagesa i ho fa el més dignament possible i mai se sentirà representada ni compresa amb aquest escrit.

Per altra banda no crec únicament amb la gent que ha patit per tirar endavant una idea de Pirineus. Hi ha pensaments bastant carriclons associats.

Una forma, penso d'afrontar l'escrit de forma positiva seria a partir de la previsió de la construcció, ja dita en veu alta, del doble que hi ha ara construït.  Si ho fan, s'ha d'apretar perquè es busqui la millor manera per que la gent no s'escanyi a final de mes pagant un lloguer, o no s'agrupi entre 5 o 6 en un piset,o visqui simplement una "política" d'habitatge apart de tot, com és el meu cas. Començo a creure en comprar-me un camió-rulot i ja està. Son 6 milions i tira on vulguis.

Suposo que és dilluns, i estic massa dormit i negatiu. Penso que només una pagesia forta no assegura evitar l'especulació urbanística.

---------------------------------